lördag 13 november 2010

Viña Pedrosa Reserva 2006

Tempranillo plus tio procent cabernet sauvignon, 24 månader på fat, franska och amerikanska. Dags att smaka på Ribera del Duero (Pedrosa del Duero närmare bestämt) - inte en dag för sent. Färgen är mörkröd med rödlila kant. Doften öppnar på vid gavel med mycket frukt, örter och nya fat. Här finns svarta vinbär, dill, nyponrosor, rostat kaffe, mörk choklad, korinter och björnbärskompott. Lite limkänsla också men även våt jord, ceder och bläck. Att hitta doftassociationer är ingen konst. Smaken är fyllig, fruktig och med mycket frisk syra. Apelsinlika, slanka syror som gör att vinet inte är helt balanserat, men läskande gott. Tanninerna är med och avslutet är kakao-torrt med skön touch av svartvinbärsfrukt blandat med björnbär - och varför inte lite skogshallon. Pedrosa är modernt och fortfarande ungt, här gäller det att ha is i magen, den höga fruktsyran säger mig att 5-7 år i en sval vinkällare är inga problem. Till kvällens renstek med fet gräddig sås funkar det okej, men syran slår igenom - lite mer mognad hade varit på sin plats. 279 kr på bolis, faktiskt billigast i Europa enligt Wine-Searcher.com, okej men inget fynd. Mer info hos producenten Bodegas Pérez Pascuas.
Viña Pedrosa Reserva 2006: 3,5p av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar