lördag 5 november 2011

Rémi Jobard Bourgogne Blanc 2007

Det här vinet kommer mer till sin rätt med rejäl luftning. Dag 2 visar den upp ett större doftspektra, som landar i smör, gula äpplen, grapefrukt, örter, jasminblom och fatvanilj - spetsat med rejäl mineralkänsla som drar åt skaldjur och flintarök. Färgen är ljusare gul och vinet ger ett ganska ungdomligt intryck, även om det finns aningen drag av nötter och vått ylle, som tyder på en att en viss utveckling är på gång. Smaken är intensivt frisk med citrusinslag av lime och grapefrukt. Gula och gröna syrliga äpplen plitas också ner i anteckningsblocket och lite örtig och nötig krydda i slutet. Syran är klockren, kroppen känns dock lite väl klen, eller deffad om man så vill. Men ack så gott och med en ganska personlig touch - kanske för att det finns lite av ylliga/nötiga karaktären, som jag kan hitta i bättre chablis... Rara droppar skriver om lite udda tillverkningsmetoder, med jäsning utomhus, stora fat osv, kanske det som gör avtryck?
Rémi Jobard Bourgogne Blanc 2007: 4p av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar