lördag 3 mars 2012

Barbaresco Basarin 2004 (Giacosa Fratelli)

Färgen är klassisk nebbaröd, med ljusare kanter och aningen orangeabruna reflexer. Doften sprudlar av rosor, nypon, läder, eneträ, viol, asiatiska kryddor, tryffel, målarpyts, choklad/nougat och lite rostiga spikar. Smaken är lika klassisk med hög syra, sandiga tanniner och frukt som gör vinet balanserat. Syran är läskande och det är inte helt lätt att låta bli ytterligare en klunk. Kroppen är ganska fyllig och här finns rönnbär, grusiga mineraler, körsbärskärnor, salvia, läder, torkade fikon och kakaotorrt slut. Som man brukar säga: varför köpte jag inte fler... Klassisk vinmakning med lagring på stora ektunnor, om jag förstått det rätt. Om vingården Basarin med mera, kan du läsa på producentens sajt.
Barbaresco Basarin 2004: 4p av 5

1 kommentar:

  1. Kul! Låter som det är dags att leta fram en flaska av denna Barbaresco och prova, tack för påminnele och noteringar. MVH - Vintresserad

    SvaraRadera