torsdag 9 augusti 2012

Lynch-Bages 2004

Med 84 procent cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc och lite petit verdot visar Lynch-Bages upp ett spektrum av dofter och nyanser. Här bockar jag av rostat kaffe, svarta vinbär, körsbär, torkad frukt, ceder, tobak (cigarrer, cigarrer och lite mer cigarrer), ekfat, jord, grus, multna löv, stall, men också rosmarin, menthol och rosor. Det finns en del nebbiolodrag, faktiskt. Smaken är slank, men ändå kraftfull och sen är det gott om frukt, russin, torkade fikon, plommon, och även lite skogshallon. Komplext skriver jag utan att blinka. Det var ett par år sedan jag provade 04:an, och det har hänt en del sedan dess. Då knutet och återhållsamt. Nu mer utvecklat och full av aromer och smaker. Tanninerna är fortfarande tydliga, men avrundade och slutet är pepprigt (om än lite kort och lite bittert). Riktigt bra och klassisk stram pauillac-stil.
Chateau Lynch-Bages 2004: 4,5p av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar